VERANTWOORDE HERKOMST DIENSTEN
Efficiënte ketensamenwerking
Slijpservice voor jouw gereedschap
Je gereedschap in topconditie
Werk in de bouw vergt veel van mens en machine. Je moet altijd in vorm zijn. Jij in topconditie, je gereedschap in topconditie. Speciaal voor vakspecialisten zoals jij hebben wij een slijpservice, want het werkt natuurlijk een stuk prettiger met scherp gereedschap. En dat is ook nog eens een stuk beter voor het milieu. Zo zie je maar weer: het mes snijdt aan twee kanten.
De voordelen van geslepen gereedschap
- Je gereedschap weer als nieuw
- Makkelijker preciezer werken
- Optimale standtijden
- Hoog rendement
- Langer met plezier je gereedschap kunnen gebruiken, is ook beter voor het milieu
Zo werkt de slijpservice
Je bent in elke PontMeyer-vestiging welkom om je gereedschap te laten slijpen. Alle soorten en maten en ongeacht de producent. Of het nou om metaal, kunststof, hout of een ander materiaal gaat, onze medewerkers geven je precies en deskundig advies over het onderhoud en het slijpen van jouw gereedschappen. Je laat je gereedschap achter bij de vestiging, onze medewerkers zorgen dat je gereedschap bij de slijper terechtkomt, wordt geslepen en altijd uiterlijk een week later weer voor je klaar ligt. We hanteren de hoogste kwaliteitsstandaarden, dus daar hoef je niet over in te zitten.
Hout en plaat bewerkingen
Heel veel minderen
Elke dag bewerken wij hout en plaat op onze moderne bewerkingsafdeling. Daar gebruiken we de nieuwste, meest geavanceerde zaag- en schaaflijnen voor. Zo kunnen we het maximale uit een vierkante meter aan plaatmateriaal halen. Dat betekent: minder zaagverlies, stofvrij werken en minder restafval. En dus blijven er minder handelingen voor jou over.
Nieuw leven voor restafval
Al het zaagsel dat vrij komt bij de verwerking in de schaverij wordt opgevangen en teruggebracht in de productieketen. In dit geval worden er pallets van gemaakt. Onze platerij gebruikt rest- en afvalmateriaal als biobrandstof voor de verwarming van de fabriek. Jaarlijks gebruikt de platerij zo’n 250 m3 restant schoon plaatmateriaal voor de vervaardiging van circulaire stelklossen.
Thermische behandeling hout
Milieuvriendelijk proces, grootse effecten
Thermisch gemodificeerd hout is een term die vast niet nieuw is voor je. Met een thermische behandeling verleng je de levensduur van het hout. Dat maakt het gezien de groeiende vraag naar duurzame en onderhoudsvrije oplossingen ook interessant voor jouw klanten. We nemen je nog even mee in het proces.
Zo wordt hout thermisch gemodificeerd hout
Met een thermische warmtebehandeling wordt het hout tot 200 graden met stoom verwarmd in zuurstofarme ruimtes. Geheel zonder chemische middelen; het is een milieuvriendelijk proces. Door de behandeling heeft het hout een lagere vochtopname. Dat maakt het kwaliteit stabieler en uitstekend geschikt voor buitentoepassingen. Want schimmels, houtrot en insecten hebben nu nauwelijks nog kans. Het hout is na modificatie ook lichter van gewicht en hierdoor makkelijk te verwerken.
Het resultaat: nieuwe klasse
Deze behandeling wordt voornamelijk toegepast bij zachthout met duurzaamheidsklasse 4 en een levensduur van 5 tot 10 jaar. Na de behandeling heeft ditzelfde hout duurzaamheidsklasse 2 (soms zelfs 1) dat 15 tot 25 jaar meegaat of nog langer.
En goedkoper!
Het grote voordeel voor het milieu is natuurlijk dat dit verantwoorde proces de levensduur van het hout aanzienlijk verlengt en het daardoor minder snel vervangen hoeft te worden. Grootste voordeel voor jouw klant? Het hout krijgt hiermee bijna eenzelfde levensduur als hardhout maar is een stuk goedkoper.
Beter bouwen met BIM
Het kán slimmer, efficiënter en duurzamer
Hoe kunnen we slimmer, efficiënter en duurzamer bouwen? Dat zijn de vragen die ons PontMeyer BIM-team zichzelf continu stelt en waarmee ze jou kunnen helpen bij elk denkbaar bouwproject. Op basis van BIM-modellen adviseren onze experts al in een vroeg stadium in te gebruiken materialen en mogelijke alternatieven, toepassingen en de bijbehorende kosten.
Steeds meer Bimmers
BIM (Bouw Informatie Management) ken je waarschijnlijk wel: het is dé digitale samenwerking voor heel bouwend Nederland. Je kunt er makkelijk en veilig gegevens mee uitwisselen en het bouwproces beter en efficiënter organiseren. De kern bestaat uit een digitaal 3D-model van een bestaande of een geplande constructie, aangevuld met onder andere materiaaleigenschappen, prestatie-eisen en relaties met andere objecten. Veel grote aannemers werken al met BIM en steeds meer onderaannemers, partners en kleinere bouwbedrijven ontdekken de voordelen van BIM ook
De drie duurzame voordelen
Een BIM-model vervangt meerdere tekeningen van verschillende partijen. Dat maakt het er een stuk makkelijker, helderder en transparanter communiceren in de bouwketen. Een uitstekende basis om samen te werken dus. Doordat een gebouw vooraf gemodelleerd is, worden fouten tijdens de bouw voorkomen. Net als verspillingen en afvalvorming. Per bouwfase is inzichtelijk welke materialen en bouwonderdelen er nodig zijn. Dat levert tijdwinst op. Zo rond je bouwprojecten eerder af.
PontMeyer BIM-team
We hebben een PontMeyer BIM-team. Zij weten álles van BIM en adviseren in services als bouwlogistiek, duurzaamheid en ketenintegratie. En in bewerkingen vooraf, zoals korten, keepen, voorboren en labelen van balklagen of het gefaseerd uitleveren van gevelmateriaal dat vooraf gezaagd, gelabeld en op maat gesorteerd is. Neem voor meer informatie over onze mogelijkheden contact op met jouw PontMeyer contactpersoon of mail je vraag met BIM-model naar bim@pontmeyer.nl.