text.skipToContent text.skipToNavigation
Producten
Sluiten
Sluiten

DUURZAME ALTERNATIEVEN

Duurzame ruwbouwproducten

Gyproc-Nederland-GP-GrootCirculairgips.jpg

Gyproc

Duurzaam bouwen met gips

Ook Gyproc Nederland heeft circulair en duurzaam bouwen hoog op de agenda staan. De producent van gipskartonplaten gebruikt voor de productie uitsluitend karton dat is gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Een deel van de platen bevat daarnaast ook gerecycled gipsmateriaal. De Gyproc Regips A bijvoorbeeld. Deze gipskartonplaat bestaat uit gegarandeerd 30% gerecycled gipsmateriaal.

Nieuwe levens, zelfde kwaliteit

Gips heeft van nature aantrekkelijke eigenschappen die circulair en duurzaam bouwen een stuk dichterbij brengen. Gips is namelijk oneindig en volledig recyclebaar. De kwaliteit blijft daarbij constant, hoe vaak het materiaal ook hergebruikt wordt. Nu de mogelijkheden om gips vanuit afvalstromen te recyclen ook nog eens steeds beter worden in Nederland, zijn nieuwe innovaties slechts een kwestie van tijd. Wil je meer weten? Bel ons gerust of kom langs in een van onze 48 vestigingen.
 

Weber-beton-75-eco.jpg

Weber CO-2 beton

Net zo sterk, minder vervuilend

Wist je dat er een betonmortel op de markt is met een CO2-reductie van 50%? En dat je daarvoor dezelfde prijs bij ons betaalt als voor betonmortel die deze unieke eigenschap niet heeft? Het is onze leverancier Weber Beamix die deze innovatie introduceerde onder de naam Beton 75 eco. De CO2-reductie is overigens niet ten koste gegaan van de samenstelling: de sterke eigenschappen zijn onverminderd sterk.

Grootste effecten

Beton 75 eco is een droge mortel voor gewapende en ongewapende betonconstructies. Het product heeft alle sterke eigenschappen die je mag verwachten van beton. Het kan kant-en-klaar worden gestort en kan gewoon via een pomptruck geleverd worden op op de bouwplaats. Daar bovenop zijn er als extra de grote klimaatvoordelen. De overstap naar een ander bindmiddelsysteem voor dit beton heeft een positief effect gehad op de CO2-uitstoot: deze is met maar liefst 50% gereduceerd.

Een voorbeeld ter illustratie:

De CO2-uitstoot voor 60.000 ton beton C20/25 is 7,2 miljoen kilo. In het geval van Beton 75 eco is de CO2-uitstoot de helft. Deze besparing van 3,6 miljoen kilo CO2 staat gelijk aan de uitstoot van 1.071 gemiddelde benzineauto’s (die jaarlijks 15.000 km rijden en daarmee per stuk 3.360 kilo CO2 uitstoten).

Samen nog verder reduceren

Voor Weber is de ontwikkeling van Beton 75 eco een grote stap in haar klimaatambities, zoals in het betonakkoord beschreven. Het betonakkoord omvat doelstellingen in het kader van CO2-reductie, circulaire economie, innovatie & onderwijs, en natuurlijk kapitaal. Eén van de onderwerpen van het betonakkoord is een verder dalende CO2-uitstoot. In 2030 moet er minimaal 30% minder CO2 ten opzichte van 1990 zijn en de intentie is zelfs een reductie van 49% in de hele keten.

Bouw jij ook liever én beter met een positief effect op onze gezamenlijke ecologische voetafdruk als sector? En wil je meer te weten komen over deze betonmortel en toepassing? Bel ons gerust of kom langs in een van onze 48 vestigingen.